Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna

Dead of Winter A Crossroads Game

  • 499 kr

Utmaningar, överlevnad, samarbete - köttätande monster och apokalypsen står vid kolonins port"Crossroads" är en ny serie från Plaid Hat Games som testar en grup

I lager.
Dela
Lagersaldo: 1

Utmaningar, överlevnad, samarbete - köttätande monster och apokalypsen står vid kolonins port

"Crossroads" är en ny serie från Plaid Hat Games som testar en grupp överlevandes förmåga att samarbeta och hålla sig vid liv i krisförhållanden under både inre och yttre utmaningar.

Dead of Winter: A Crossroads Game är det första spelet i denna serie. Ett spel där 2-5 spelare i en medfaren koloni av överlevare agerar i en värld där majoriteten av mänskligheten antingen är död eller förvandlad till köttätande monster. Varje spelare leder en grupp överlevare, bland spelets dussintals olika karaktärer.

Dead of Winter är ett meta-kooperativt överlevnadsspel med psykologi. Detta innebär att spelarna arbetar tillsammans mot en gemensam förutsättning för seger - men för att varje individuell spelare ska nå detta, måste denne även genomföra ett hemligt och personligt uppdrag. Detta hemliga uppdrag kan avse ett psykologiskt beteende: en tick som är relativt harmlös för de flesta i kolonin, en farlig besatthet som riskerar huvuduppdraget, en lust att sabotera eller att vilja hämnas på alla i kolonin. Vissa spelomgångar kan sluta med att alla spelare vinner, andra där vissa vinner och andra förlorar eller där alla spelare förlorar. Verka för att nå gruppens mål, men se till att inte bli överkörd av en gaphals som enbart bevakar sina egna intressen.

Dead of Winter är en upplevelse som enbart kan fås genom brädspelsformatet. Det är ett story-drivet spel om att överleva i en bitter vinter under en apokalyps. De överlevande (survivors) kämpar alla med sina egna psykologiska behov, men behöver samtidigt hitta en väg för att arbeta tillsammans för att bekämpa yttre hot, lösa kriser, hitta mat och resurser samt hålla god moral i kolonin.

Dead of Winter bjuder på frekventa, svåra, tematiska och vilt varierande val som ofta ställer saker på sin spets; vad som är bäst för kolonin eller för dem själva